miercuri, 15 octombrie 2014

Cazul Ponta


Ca să concluzionez și eu cazul Ponta am să repet ce afirm de când a început această telenovelă politică. Nu este normal ca într-un stat democratic, construit pe valori constituționale, identitatea ofițerilor sub acoperire sau serviciile de informații să fie folosite pentru interese politice.

Opinia mea despre Victor Ponta a fost mai mereu una negativă. Din păcate nici adversarii acestuia nu par să treacă de un anumit barem. Traian Băsescu în special. Acesta urmându-l pe actualul premier în subordonarea intereselor naționale celor politice.

Victor Ponta a FOST ofițer sub acoperire. Foarte bine. Și-a făcut datoria, racolat fiind probabil pe când era în Italia. Acum îi facem identitatea publică ? Cum vor reacționa restul ofițerilor sub acoperire știind că identitatea și implicit siguranța lor este la cheremul unor jocuri politice ?

Nu știu cum și-ar putea aceștia continua activitatea și așa destul de grea. La fel cum nu știu cum vor reacționa acei indivizi cu care Victor Ponta a intrat în contact ca și ofițer sub acoperire. Dar probabil reacția nu se va clasa printre cele pozitive.

Apărarea, serviciile de informații și alte instituții relevante ale statului nu pot și nu trebuie să fie implicate în jocuri politice. Faptul că Ponta a fost ofițer odată, recrutat ad-hoc, nu înseamnă că mai este și nu reprezintă nici o problemă în alegerile actuale. Mai mult, nu interesează pe nimeni.

Problema de față nu este despre Victor Ponta. Poate doar în mintea actualului președinte. Ea este despre ofițerii sub acoperire, structurile de intelligence și imaginea României în lumea, îndeosebi în spațiul euro-atlantic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu